Jätehuolto ja kierrätys

Kankaan asukkaiden jätehuolto toteutetaan keskitetysti syväkeräysjärjestelmänä. Jätepisteet toteuttaa Kankaan Palvelu Oy. Se myös ylläpitää jätepisteitä. Kaikki Kankaan Palvelu Oy:n jätepisteet ovat kaikkien alueen asukkaiden/osakkaiden käytössä.

Yhteiskeräyspisteillä saavutetaan monia hyötyjä. Jätteiden keskitetyt keräyspisteet säästävät tilaa, kun jokaiseen kiinteistöön ei tarvitse erikseen rakentaa tiloja. Kankaan turvallisuus ja viihtyisyys paranee, kun jäteautojen liikkumisalue pienenee ja tarvittavien tyhjennyskertojen määrä vähenee.

Piippurannan alueelle on sijoitettu kolme jätekeräyspistettä, yksi Piipputorille, toinen pysäköintitalon viereen Pergamenttitorille ja kolmas Paperitehtaankatu 10:een. Lisäksi Rusokinkadun Tourulan puoleisessa alkupäässä on sijoitettu yksi jätepiste, joka on liikuteltavissa oleva kierrätyspistemalli. Asemakaavoituksen ja rakentamisen edetessä Kankaan alueelle tulee sijoittumaan useita yhteiskeräyspisteitä.

Sydänalueelle tulee sijoittumaan useita jätekeräyspisteitä. Yksi pisteistä on jo lisätty osoitteeseen Rusokinkatu 13.

 

Kierrätysohjeita

https://mustankorkea.fi/rivi-ja-kerrostalot/lajitteluohjeet-rivi-ja-kerrostaloasujille/ 

Kierrätyspisteet näet alla olevasta kuvasta vihreiden kierrätysmerkkien kohdilta. Tarkistathan lähimmän kierrätyspisteesi taloyhtiösi lähistöltä.