Pysäköinti

Asukas- ja työpaikkapysäköinti

Kankaan alueelle tullaan toteuttamaan rakenteellinen pysäköinti vaiheittain. Ensimmäisen pysäköintitalon rakentaminen alkanee maaliskuussa 2017 Piippurannan alueelle. Nimettyjä paikkoja pysäköintitaloissa ei ole, vaan pysäköinti toimii vuoropysäköinnin periaatteella.

Tähän liittyen Kankaan alueen pysäköinti on siirtynyt Jyväs-Parkki Oy:n hallintaan jo 1.1.2016 alkaen ja pysäköinninvalvonta alueella on alkanut.  Koko aluetta koskee aluepysäköintikielto.

Tällä hetkellä käytössä olevat tilapäiset pysäköintialueet näkyvät oheisella kartalla, samoin kuin pysäköintiautomaattien sijainnit.

Alueen rakentamisen edetessä tilanne muuttuu jatkuvasti, joten muutoksia kannattaa seurata portaalin kautta.

Poikkeamisjärjestelyt (esim. tapahtumat) sovitaan erikseen Jyväs-Parkin yhteyshenkilön, Jari Ilmastin kanssa.

Yleisestä, katualueella tapahtuvasta pysäköinnistä ja sen valvonnasta vastaa Jyväskylän kaupunki ja mahdollisesta väärinpysäköinnistä katualueella tai muuten liikennettä haittaavasta pysäköinnistä voi ilmoittaa Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvontaan.

 

 

 

Polkupyöräpysäköinti

Pyöräpysäköintipaikkoja toteutetaan alueelle suunnittelun ja rakentamisen edistyessä.

Pyöräpysäköintipaikat sijoitetaan mahdollisimman lähelle kohdetta ja käyttäjien päälähestymissuunnan varrelle. Pysäköintipaikat pyritään sijoittamaan mahdollisimman näkyvälle ja loogiselle paikalla sekä samaan tasoon kulkureitin kanssa.

Pyörätelineinä käytetään runkolukituksen mahdollistavia telinemalleja.