25.02.2019 11:30

Pysäkki rakentuu osoitteeseen Paperitehtaankatu 24.

Jyväskylän kaupunki
Tiedote viestimille 22.2.2019

Paikallisliikenne käynnistyy Jyväskylän Kankaalle kesällä 2020

Bussiliikenne käynnistyy Jyväskylän Kankaalle kesällä 2020. Pysäkki rakentuu osoitteeseen Paperitehtaankatu 24. Pysäkille on luvassa taidetta Kankaan prosenttikulttuurin ideologian mukaisesti. Kankaalle ajavan Linkki-linjan numero ja tarkempi reitti määritellään myöhemmin.

Toivottu paikallisliikenne Kankaalle mahdollistuu, kun kesällä 2019 valmistuvan Paperitehtaankadun päästä tehdään väliaikainen väylä Vapaaherrantielle. Rakennustyömaiden työmaakoppien sijaintia muutetaan johtuen Kankaan Sydän 2:n rakentamisen etenemisestä. Samalla asukasliikenne erotetaan työmaaliikenteestä. Alustavasti on suunniteltu myös uutta pysäkkiparia Vapaaherrantien ja väliaikaisen väylän risteysalueen yhteyteen.

”Joukkoliikenne lisää arjen sujuvuutta ja lisää alueen ja työpaikkojen houkuttelevuutta. Haluamme auttaa Kankaan asukkaita ja työmatkaliikkujia ja edistää myös Kankaan arvojen mukaisesti joukkoliikenteen käyttöä. Kankaalle on nousemassa uusia toimistorakennuksia, jotka tulevat olemaan niin sanottuja LEED-sertifioituja (Leadership in Energy and Environmental Design) rakennuksia, joilta edellytetään energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Sertifioinnissa joukkoliikenteen saavutettavuus on yksi kriteeri”, kertoo Kankaan projektipäällikkö Kaisa Hirvaskoski-Leinonen.

 

Lisätiedot:
Kaisa Hirvaskoski-Leinonen, projektipäällikkö, Jyväskylän Kangas, Jyväskylän kaupunki
046 920 0971, kaisa.hirvaskoski-leinonen@jkl.fi

 

Ari Tuovinen, joukkoliikennepäällikkö, Jyväskylän kaupunki

014 266 7593, ari.tuovinen@jyvaskyla.fi