Jätehuolto ja kierrätys

Kankaan jätehuolto toteutetaan keskitetysti syväkeräysjärjestelmänä. Jätepisteet palvelevat useita ympärillä olevia kiinteistöjä. 

Jätteiden yhteiskeräyspisteet luovat osaltaan Kankaan identiteettiä uudenlaisena resurssiviisaana alueena.

Yhteiskeräyspisteillä saavutetaan monia hyötyjä. Jätteiden keskitetyt keräyspisteet säästävät tilaa, kun jokaiseen kiinteistöön ei tarvitse erikseen rakentaa tiloja. Kankaan turvallisuus ja viihtyisyys paranee, kun jäteautojen liikkumisalue pienenee ja tarvittavien tyhjennyskertojen määrä vähenee.

Yhteiskeräyspisteet suunnitellaan ja sijoitetaan Kankaalla siten, että niistä muodostuu alueelle tunnistettavia yksityiskohtia. Jätepisteet sijoittuvat luontevasti kulkureittien varrelle.

Piippurannan alueelle tulee sijoittumaan kolme yhteiskeräyspistettä, yksi Piipputorille, toinen pysäköintitalon viereen ja kolmas Piippuranta 2:n kortteliin. Asemakaavoituksen ja rakentamisen edetessä Kankaan alueelle tulee sijoittumaan useita yhteiskeräyspisteitä.

Yhteiskeräyspisteet Piipputorilla, P-Pergamentin vieressä, Fredrikinpuiston vieressä ja Paperitehtaankatu 16 kohdalla on otettu käyttöön.

 

Kierrätysohjeita

https://mustankorkea.fi/rivi-ja-kerrostalot/lajitteluohjeet-rivi-ja-kerrostaloasujille/