Kankaan Taika -peli

Kankaan Taika –mobiilipeli paljastaa ympäri Kangasta sijaitsevia taideteoksia, joista pääsee nauttimaan kännykän tai mobiililaitteen ruudulta. Kankaan kulttuuri on yhteisöllistä, nokkelaa, toiminnallista ja yllättävää - lisätyn todellisuuden avulla Kankaalta voi nyt löytyä päivittäin vaikkapa tanssijoita, akrobaatteja ja animaatioita. Kankaan Taika on tuotettu Kankaan prosenttikulttuurirahoituksella Kankaan Palvelu Oy:n toimesta, ja sen on toteuttanut jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive.

”Halusimme tarjota asukkaille, vierailijoille ja muille alueella liikkuville ihmisille mahdollisuuden tutustua Kankaaseen alueeseen hauskalla ja mielenkiintoisella tavalla. Peli antaakin ihan uuden ulottuvuuden Kankaalla liikkumiseen. Toivomme, että pelin kautta ihmiset pääsevät uudella tavalla kokemaan Kankaan ainutlaatuisuuden”, sanoo Kankaan Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Katriina Silvan.

Zaibatsu Interactivella Kankaan Taika –hankkeen projektipäällikkönä toiminut Herkko Pirskanen kertoo, että AR:n eli lisätyn todellisuuden osalta projektille asetettiin kunnianhimoiset tavoitteet, minkä ansiosta kuvatunnistukseen ei tarvita QR-koodeja vaan kohteet sulautuvat Kankaan ympäristöön. Lisäksi alueelle on tuotu muutamia taiteilijan tekemiä tauluja. ”On ollut mahtavaa olla elävöittämässä Kankaan aluetta pelillistämällä ja olla kärkijoukossa luomassa perustaa tulevaisuuden kaupunkisuunnittelulle”, Zaibatsu Interactiven toimitusjohtaja Jussi Perttola toteaa.

Pelissä autetaan tehtailija Hjalmaria löytämään osia koneeseensa Kankaalta sana-, kuva- ja karttaohjeiden perusteella.  Tarpeeksi tehtäviä suoritettua Hjalmar saa jatkettua koneen rakentamista. Pelaaja saa etsittäväkseseen kolme kohdetta päivässä, mutta mikäli jossain kohteessa on tekninen tai saavutettavuuteen liittyvä ongelma, voi arpoa itselleen uuden kohteen. Paikoista paljastuvia sisältöjä on tehty yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden kanssa. Merkittävässä osassa kehitys- ja toteutustyötä on ollut taiteilijaryhmä PK5 – Kankaan Taika, jolta peli on saanut nimensä. Kankaan omina taiteilijoina 1,5 vuoden ajan toimineen ryhmän kädenjälki näkyy mm. pelin ulkonäössä, jonka on luonut taiteilija Tuukka Toijanniemi.

Pelaajalla tulee olla sijainti päällä puhelimessa. Pelatessa liikutaan ympäri Kangasta ja etsitään kohteita. Kankaan alue sijaitsee Jyväskylässä. Pelissä näkyvän kartan alueelle pääsee esimerkiksi osoitteista Paperitehtaankatu, Kympinkatu 3 tai Piipputori.


Peli julkistetaan 9.8.2018 Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille, ja sovellus on saatavilla ilmaiseksi App Storesta sekä Google Play-kaupasta.