Yleistä Kankaasta

Kangas on keskustan laajenemisalue – paikka niin ihmisille kuin yrityksillekin. Tavoitteena on rakentaa Kankaasta 5000 asukkaan ja 2101 työpaikan koti vuoteen 2040 mennessä.

Kankaasta rakentuu viihtyisä alue sujuvaan arkeen. Kehittämisessä on vahvasti eteenpäin vievä ote. Tavoitteena on luoda Kankaasta resurssiviisas yhteisöllisyyden mahdollistava alue. Kankaalla otetaan käyttöön ja kokeillaan uusia ratkaisuja. Tiedossa on jo, että Kankaan palvelu Oy tulee hoitamaan alueellisen jätehuollon, yhteispihojen ja alueportaalin rakentamisen ja ylläpidon, samoin kuin %-kulttuurin tehtäviä.

Digitaalisaatio, data, kyberturvallisuus ja smart city –ajattelu ovat kaikki tämän päivän trendisanoja ja -asioita. Tässä kehityksen aallossa Kangas on mukana yhteistyössä korkeakoulujen ja yritysten kanssa matkalla kohti Viisasta Kangasta.  

Yli 100-vuotinen paperitehtaan historia tulee näkymään Kankaan arjessa. Pääosin suojeltu Vanha paperitehdas ympäristöineen on Kankaan sydän, joka sykkii jo Luovan kampuksen toimintojen alettua. 

Kankaan rakennusten historiaan voit tutustua Saija Silenin (Keski-Suomen Museo) kirjoittamasta Kankaan paperitehtaan rakennusinventointiraportista.